Fossil begon ooit als Overseas Products International en werd opgericht door Tom Kartsotis die op suggestie van zijn broer Kosta Kartsotis producten ging importeren vanuit het Oosten. Vooral gemiddeld geprijsde horloges zouden een grote winst kunnen opleveren. Hun voornaamste producten waren fashionhorloges met een retrolook.

Fossil heeft designstudio’s in Zwitserland en productiefaciliteiten in China. Daarnaast hebben ze voor de distributie centra in Dallas, Duitsland en Azië.

Door het financiële succes van Fossil hebben ze succesvol licenties kunnen krijgen om verschillende deals te krijgen voor het maken van horloges. Zo hebben ze bijvoorbeeld samengewerkt met Phille Starck om de Starck with Fossil watch collectie te maken met ultramoderne designs.

Toen Fossil zijn horloges lanceerde in 1984, vulden ze een gat in de horlogemarkt. Tot die tijd waren de meeste horloges of goedkoop en niet aantrekkelijk, of ze waren duur en prachtig. Er waren weinig horloges die ertussenin zaten. Net daarom was het ook logisch dat Fossil populair werd met hun stijlvolle, betaalbare en duurzame horloges.

De horloges van Fossil zijn van een hoogwaardig kwaliteit waardoor ze sterk en betrouwbaar zijn. Ze hebben een frisse, moderne look voor degenen die een trendy horloge zoeken. Fossil heeft samengewerkt met de beste designers om Fossil horloges te maken. Een paar hiervan zijn Frank Gehry, Phillipe Starck en andere toptalenten.